Factorul ecologic rezultă în primul rând din condițiile fizice, chimice, biologice etc în care se desfășoară activitatea de îndreptare auto cu ventuze.
Fără vopsire = ecologic
O activitate de vopsire auto implică mai multe aspecte importante: depozitarea, transportul, prepararea materialelor de vopsire, pregătirea suprafețelor și procesul de vopsire propriu-zis.
Fiind vorba de produse toxice, inflamabile sau explozibile, o mare importanță și grijă trebuie acordată mediului de depozitare, și anume în spații distincte, închise, îngrădite, special amenajate conform reglementărilor legale în vigoare referitoare la aceste substante (legi, decrete, norme PSI etc.).
Fără chituire = ecologic
În ceea ce privește transportul, putem menționa doar mijloacele de transport și recipientele ca factori importanți pentru aspectul poluant, ca să nu mai detaliem pregătirea suprafețelor pentru vopsire prin polizare, decapare, aplicare, șlefuire precum și praful rezultat în urma chituirii sau procedeul propriu-zis de vopsire.
Fără sudură = ecologic
Ca și în cazul industriei de prelucrare a metalelor, sudorii și personalul din zonele de lucru din atelierele auto sunt supuși unei serii de tipuri de poluanți: fumul de sudare, praful de polizare și ceața de ulei. Procedeul de sudare ar implica urmărirea standardelor internaționale care reglementează strict limitele poluării. În majoritatea cazurilor pentru fumul acumulat în atelier captura la sursă și hota de extracție nu pot fi o soluție totală.
Rezumând procedurile standard de tinichigerie auto și anume dezechipare, vopsire, chituire, polizare, sudură etc putem concluziona că îndreptările auto cu ventuze reprezintă o soluție de tinichigerie auto ecologică, cel mai important aspect fiind elimnarea factorilor poluanți: fumul, zgomotul, praful.
Franciza tinichigerie auto ecologică (îndreptări auto cu ventuze), alternativă la tinichigeria auto clasică reprezintă o soluție viabilă şi obligatorie pentru service-urile auto din România şi nu numai. Francizorul, în persoana d-lui Dănăilă Stanciu-Constantin, asigură, atât la deschiderea afacerii, cât și pe parcursul derulării acesteia, asistență tehnică și managerială, servicii de training urmărind ca fiecare unitate sa fie dezvoltată și menținută la aceleași standarde calitative.
Tehnologia îndreptărilor auto cu ventuze lipite este relativ nouă pe piața românească, deși în lume, este folosită de peste 40 de ani. Cei care au folosit-o până acum nu au încercat să o dezvolte, să învețe și pe alții, ceea ce i-a oferit d-lui Dănăilă și ideea realizării unei Școli DSC Service în colaborare cu școlile profesionale care doresc să pregătească tineri carosieri auto.